chrome firefox opera safari iexplorer

84 тис. українців «клюнули» на дешеву іпотеку

10 липня 2012 о 12:00

Приблизно 84 тис. українців нині будуть брати участь у державній програмі здешевлення кредитів на квартири (Доступне житло), повідомив міністр регіонального розвитку та ЖКГ Анатолій Близнюк.

«Цим 84 тис. громадян пропонується 5 тис. 967 квартир у 149 об'єктах», — зазначив він під час наради з регіонами.

За словами міністра, на даний момент у рамках реалізації програми укладені 63 угоди, 23 з яких — у Києві. Позичальникам надано 31 кредит, загальна сума яких складає близько 10 млн грн. Із них у Києві профінансовано 16 кредитів на 6,5 млн грн, шість кредитів у Сумській області на 880 тис. грн, три кредити у Криму на 900 тис. 700 грн, по два кредити у Полтавській та Харківській областях, а також по одному кредиту у Кіровоградській та Чернігівській областях.

До цього Близнюк також заявляв, що забудовники надали 4,7 тис. квартир у рамках держпрограми.

Нагадаємо, що програму доступної іпотеки Кабмін прийняв на початку травня. Доступне житло припускає, що сім'ї із сукупним доходом не більше 10 тис. грн на місяць зможуть взяти іпотечний кредит під 3% річних, тоді як держава бере на себе компенсацію частини вартості кредиту до ринкового рівня.

Раніше Нацбанк заявив, що у банків достатньо коштів для кредитування іпотеки.

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути