chrome firefox opera safari iexplorer

88 відомих письменників візьмуть участь у Форумі видавців у Львові

31 липня 2012 о 14:49

88 відомих письменників підтвердило свою участь у програмах 19 Міжнародного книжкового «Форуму видавців у Львові», який відбудеться у столиці Галичини 12—16 вересня.

Серед літературних зірок цьогоріч: Богдан Задура (Польща), Вірляна Ткач (США), DBC Pierre (Велика Британія), Мартін Поллак (Австрія). Українську «автуру» представлятимуть Юрій Іздрик, Ірена Карпа, Оксана Забужко, Юрій Андрухович та інші.

Відомо, що форум видавців у Львові — найбільший в Україні книжковий ярмарок (з 1994 року) та міжнародний літературний фестиваль з 2006-го.

Планується, що цього разу в роботі Форуму візьмуть участь 400 видавництв та 150 письменників. Очікується понад 400 літературно-мистецьких акцій. Зірка цьогорічного літературного свята у Львові — лауреат Букерівської премії DBC Pierre з Великої Британії.

В рамках форуму також багато особливих подій. Зокрема, фестиваль перекладів TRANSLIT. Фокусна тема — «Бруно Шульц» (до 120-річчя від дня народження та 70-річчя трагічної загибелі).

В планах — «Ніч поезії і музики нон-стоп», акція «Від Сковороди до Сковороди» (до 290-річчя від дня народження). І, звичайно, Всеукраїнська премія «Найкраща книга Форуму-2012».

«Ми завжди намагалися робити львівський Форум таким, який би не відрізнявся від світових стандартів. Тут одночасно будуть і продаватись книжки, і підписуватись угоди, і проводитись дискусії в галузі між фахівцями про особливості розвитку бізнесу. Також додаємо ще й бібліотечний форум, тому що вважаємо бібліотекарів соратниками в справі донесення книжок до людей, — розповіла президент Форуму видавців Олександра Коваль.

«Але не зважаючи на безгрошів’я і на політичну кризу очікуємо не менше ніж торік відвідувачів — близько 50 тис. Хоча багато хто з видавців каже, що навряд стільки львів’ян прийде, тому що зараз прослідковується деяка соціальна апатія, а в такий час люди перестають купувати книжки. Думаю, приїде багато людей з інших міст. Взагалі готуємо не менше ніж 400 заходів, приїдуть письменники з 18 країн світу. Отже, хоча фінансова скрута і дається взнаки, але все ж найвідоміші і найцікавіші майстри пера будуть представлені у вересневі дні у Львові», — додала вона.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути