chrome firefox opera safari iexplorer

Аграрна катастрофа: дощі вже нічим не допоможуть цьогорічному урожаю

17 липня 2012 о 09:56

Дощі, які пройшли в Україні минулого тижня, вже нічим не допоможуть раннім зерновим, які на півдні, зокрема, у Миколаївській, Херсонській, а також у Кіровоградській і Дніпропетровській областях вже фактично закінчують збирати.

Про це заявив директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда, повідомляє портал «Дело».

Кульбіда зазначив, що негативний вплив тривалої відсутності дощів уже зіграв свою роль.

Він також нагадав, що аграрії значно розширили площі під кукурудзою, бо виробництво цієї культури буде високим.

«Щодо пізніх культур можемо говорити про певне поліпшення умов для вегетації кукурудзи та формування її продуктивних коренів. Звичайно, (погодні умови) позитивно вплинуть на формування кошиків соняшнику, і на всі інші культури вони також матимуть позитивний вплив», — сказав Кульбіда.

«При цьому той негативний вплив, який мав місце — він уже відбувся, особливо якщо це стосується критичних періодів розвитку господарських рослин. Це однозначно несе в собі зниження майбутнього врожаю, проте будемо сподіватися, що це зниження буде не настільки значним», — зазначив він.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути