chrome firefox opera safari iexplorer

Азаров «врізав» студентські стипендії у півтора раза

24 липня 2012 о 08:52

Кабінет Міністрів України вніс зміни до порядку індексації доходів громадян, у тому числі стипендій, що призведе до їх зменшення у півтора раза, заявили у студентській профспілці «Пряма дія».

У постанові уряду №526 від 13 червня зазначено, що «обчислення індексу споживчих цін для проведення індексації стипендії здійснюється, починаючи з місяця, в якому її призначено».

Таким чином, студенти 1 курсу бакалаврату та спеціалітету або магістратури, які нині отримують 720-800 грн, відповідно до нової постанови, втрачають індексовану надбавку і відтепер отримуватимуть лише базову стипендію в розмірі 530 грн.

У разі коли особа не отримувала стипендію або втратила право на її призначення, а в подальшому стипендія їй була знову або вперше призначена (за результатами наступного семестрового контролю, у зв'язку з переведенням на навчання за державним замовленням, появою підстав для призначення соціальної стипендії, поновленням на навчання тощо), обчислення індексу споживчих цін здійснюється з місяця призначення стипендії. Варто зазначити, що навіть без скорочення стипендії на неї було нереально прожити, наприклад, у Києву, оскільки навіть на гуртожитки за останній рік ціни зросли у 2-3 рази.

Нагадаємо, що останнє підвищення базової академічної стипендії — до 530 грн — відбулося у вересні 2008. За 4 роки збільшувалась тільки індексація, що враховує рівень інфляції.

Джерело: ТСН
Розділи: Новини освіти

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути