chrome firefox opera safari iexplorer

Біля Українського дому чергуватиме швидка

12 липня 2012 о 14:07

Депутат Київради (БЮТ-Батьківщина) О. Бригинець звернувся до в.о. голови КМДА О. Мазурчака безпосередньо на сесії Київради з проханням забезпечити чергування швидкої допомоги біля Українського дому для надання голодуючим в підтримку української мови медичної допомоги вразі необхідності.

Про це повідомила прес-служба депутата Київради ((БЮТ-Батьківщина) Олександра Бригинця.

«Зважаючи на сильну спеку і на те, що під Українським домом голодує переважно молодь, я попросив КМДА забезпечити їх медичною підтримкою», — прокоментував О. Бригинець.

На відповідне прохання О. Бригинця О. Мазурчак відповів, що вчора до КМДА надійшло аналогічне звернення депутата Верховної Ради О. Донія, і запевнив, що виконавчий орган Київради вже забезпечив чергування швидкої.

«Насправді, сьогодні зранку я особисто був біля Українського дому, спілкувався з протестуючими, але ніяких машин швидкої допомоги поблизу не побачив. Можливо, вона стоїть десь так, що її не видно. Але швидка повинна знаходитись поруч, щоб лікарі бачили голодуючих, а учасники акції протесу бачили швидку», — зазначив О. Бригинець.

Як відомо, після прийняття Верховною Радою законопроекту про мовну політику в другому читанні під Українським домом в Києві розпочалася акція протесту. Через кілька днів парламентська опозиція оголосила про завершення даної акції, проте мітинг продовжили кілька десятків людей, які оголосили про безстрокове голодування.

Розділи: Суспільство