chrome firefox opera safari iexplorer

Через аномальну спеку в українських річках масово гине риба

13 липня 2012 о 13:05

У Рівному тисячі мертвих рибин випливли на поверхню річки Устя, котра протікає через місто.

Як пояснили кореспондентові Радіо Свобода у міській санітарно-епідеміологічній станції, у відібраних для експертизи зразках риби не знайдено інфекцій чи паразитів – проблема полягає у нестачі кисню в річковій воді через сильну спеку.

Водночас, як повідомляє прес-служба Рівненського міськвідділу міліції, у воді зафіксоване перевищення у 4-6 разів допустимих норм аміаку.

Міліція порушила кримінальну справу за фактом забруднення поверхневих вод. Правоохоронці підозрюють можливий викид у річку відходів.

Річка Устя нині є найбільш забрудненою на Рівненщині. На якість води суттєво впливають стоки недостатньо очищених вод із підприємств Здолбунівського та Рівненського районів.

У зв’язку з аномально високою температурою повітря, у Закарпатській області також спостерігаються поодинокі випадки загибелі риби.

За інформацією ZIK, cпеціалісти Державної екологічної інспекції у Закарпатській області спільно з працівниками Берегівського МУВГ, головного управління Закарпатдержрибохорони та Берегівського міськвиконкому провели обстеження каналу Верке на тереторії міста Берегове. Про це повідомляє Державна екологічна інспекція у Закарпатській області.

У ході перевірки було виявлено близько 50 особин різних видів замореної риби: щука, окунь, краснопірка, плотва. Техногенних джерел забруднення в районі замору риби не виявлено.

Для визначення причини загибелі риби спеціалісти Держекоінспекції відібрали проби води.

За результатами лабораторних досліджень у відібраних пробах встановлено низький вміст розчиненого кисню у воді та незначне перевищення по завислим речовинам.

Державна екологічна інспекція у Закарпатській області надіслала листи в Берегівську райдержадміністрацію, Берегівський міськвиконком та Басейнове управління водних ресурсів річки Тиса щодо організації видалення та знешкодження загиблої риби.

Розділи: Довкілля

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути