chrome firefox opera safari iexplorer

Через одеський потоп може постраждати Чорне море

12 липня 2012 о 10:52

Затоплення Одеси може призвести до серйозного забруднення Чорного моря, про це повідомив РИА Новости директор програм Greenpeace у Росії Іван Блоков.

"Затоплення Одеси в результаті негоди може призвести до забруднення Чорного моря. Справа у тому, що в таких промислових містах потужним потоком води вимиваються різні токсичні речовини зі сховищ підприємств, що накопичилися за роки. Також очевидною екологічною небезпекою можуть стати нафтопродукти. Зазвичай у такій ситуації в будь-якому місті практично не працюють каналізація та очисні споруди, і все це піде в море ", — сказав Блоків.

За даними МНС України по Одеській області, у середу у зв'язку з поривами вітру і проливним дощем в Одесі були частково обірвані лінії електропередачі й знеструмлено шість сіл у Білгород-Дністровському районі. На даний час пожежно-рятувальні відділення відкачують воду з центральних вулиць міста.

Джерело: Gazeta.ua
Розділи: Довкілля

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути