chrome firefox opera safari iexplorer

Держава заборгувала Укрзалізниці 74 мільйонів гривень

25 липня 2012 о 12:03

Заборгованість відшкодування перед залізницями за пільгові приміські перевезення становила 73,8 млн гривень.

Про це йдеться у повідомленні «Укрзалізниці».

«Складну ситуацію в приміському секторі пасажирських перевезень погіршує хронічна заборгованість за пільгові перевезення громадян у приміському господарстві. За 6 місяців 2012 року перевезено громадян пільгових категорій на суму майже 144,759 млн гривень, а компенсації за перевезення пільговиків отримано лише 49%», — сказано у повідомленні.

За даними відомства, найгірше розраховуються адміністрації міста Києва – заборгованість становить 12,7 млн гривень, Київської області (6,2 млн гривень), Криму (5,8 млн гривень), Дніпропетровської області (3,8 млн гривень).

«Місто Харків і Харківська область не відшкодували Південній залізниці 14,16 млн гривень, Донецька область заборгувала залізничникам 4,2 млн гривень, а Львівська область отримала послуг з приміських перевезень на 14,292 млн гривень, а компенсувала Львівській залізниці лише 54,1%», — повідомили в «Укрзалізниці».

У відомстві заявили, що відшкодування суми заборгованості перед залізницями за останні 6 років дозволило б навіть за сьогоднішніми цінами придбати 13 електропоїздів змінного струму у восьмивагонному виконанні.

Як повідомлялося, раніше гендиректор «Укрзалізниці» Володимир Козак заявив, що для оновлення парку пасажирських вагонів, держпідприємству треба близько 2 млрд доларів.

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути