chrome firefox opera safari iexplorer

До Дня Незалежності вийде Діловий щоденник українця – «Український щорічник-2013»

25 липня 2012 о 11:38

Віце-спікер парламенту, Голова Фонду «Рідна країна» Микола Томенко разом із заступником Закарпатської обласної ради та керівником Фонду у Закарпатській області Андрієм Сербайлом презентували в Ужгороді низку просвітницьких та культурологічних проектів, які вже зроблені та плануються для реалізації у 2012—2013 роках.

Микола Томенко поінформував, що обласне відділення Фонду «Рідна країна» на Закарпатті до 1-го вересня забезпечить всі школи Ужгорода DVD-дисками з циклом програм «7 чудес України: замки, палаци, фортеці».

Також Томенко розповів, що вже закінчилися зйомки чергової серії програм, які присвячені природнім чудесам України. З 25 серпня, до Дня Незалежності, телеканал ТВі розпочинає трансляцію програм «7 природних чудес України». Вітчизняний глядач побачить 10 програм про 7 переможців та 3 спецномінанти акції «7 природних чудес України», яку реалізував Фонд.

Окрім того, вже за гарною традицією, Фонд Миколи Томенка «Рідна країна» спільно з видавництвом «Веселка» до Дня незалежності планують видати Український щорічник на 2013 рік.

Микола Томенко наголосив, що це один із найуспішніших проектів Фонду, який користується великою популярністю, тому в цьому році планується збільшити вже традиційний 5-тисячний наклад на 10-тисячний.

Як відомо, Діловий щоденник українця  видається вже втретє. Його мета – спонукати кожного до щоденної активної праці та помислу «що я зробив для України» і  надихатися для цього  світлими життєвими прикладами видатних українських діячів. Цьогорічний щоденник міститиме  365 афоризмів та стільки ж ілюстрацій про найвідоміші історичні, архітектурні культові пам'ятки України. Також в ньому буде присутній народний календар та  рубрика  «Що я зробив для України», де кожен зможе фіксувати свої  ідеї і плани на майбутнє.

Водночас Микола Томенко поінформував, що протягом року Фонд планує закінчити підготовчі роботи, щоб до Дня народження Шевченка, на початку 2013 року, видати факсимільне відтворення Альбому Шевченка 1839—1843 років. До так званого першого альбому Тараса Шевченка входять рисунки 1839 — 1842 років, виконані художником у Петербурзі, та краєвиди Києва, типи селян і численні ескізи, етюди та начерки до «Живописної України», «Селянської родини», зроблені під час першої подорожі поета Україною 1843 року.

Заступник Голови Парламенту назвав надзвичайно вдалим досвід видання «Альбому Тараса Шевченка 1845 року», який побачив світ цього року та повідомив, що його Фонд має намір продовжити видання факсимільної серії альбомів Тараса Шевченка.

Наостанок Микола Томенко висловив переконання, що політична боротьба та виборча кампанія не завадять реалізації цих проектів, адже йдеться про вічні українські цінності  - історію та культуру, яку пропагує його Фонд «Рідна країна».

 

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути