chrome firefox opera safari iexplorer

Кращі гурти України запрошують на «ФРАНКО ФЕСТ». Програма

10 липня 2012 о 16:30

27-29 липня рідне село Івана Франка, Нагуєвичі, стане ареною культурної події України.
Саме там відбудеться головна подія літа — відкриття міжнародного культурного фестивалю «ФРАНКОФЕСТ»!

«ФРАНКО ФЕСТ» — перш за все має на меті відродити в пам’яті українців славне ім’я великого
українського письменника, поета, вченого, публіциста, перекладача, громадського і політичного діяча — Івана Яковича Франка; популяризувати його та його твори! З цією метою на фестивалі театрали відкриватимуть для гостей щораз іншого, цікавішого та насправді модного Каменяра. Окрім цього протягом трьох днів всі бажаючі матимуть змогу насолоджуватися музикою сучасних українських гуртів, творчістю відомих письменників, поетів та митців.

На території фестивалю діятимуть три сцени: музична, літературно-мистецька та фольклорна, і кожна з них матиме своє унікальне забарвлення та колорит. Також на період фестивалю невеличке село Нагуєвичі перетвориться на епіцентр різноманітних майстер-класів, арт-перфоменсів, художніх інсталяцій та читань.

Однією з родзинок фесту стане ніч з суботи на неділю (з 28 по 29 липня), де в будинку літератори пройде акція «Ніч в музеї». В атмосфері початку ХХ ст. будуть виступати відомі літератори та франкознавці. Для інтриги імена їх не розголошуються.
Організаторами фестивалю є молодіжна організація «Інше місто», творче об’єднання «Альтер», радіостанція «Твоє Радіо» і видавництво «Коло». Вони разом з гуртам «Тратак», «Фіолет», «Флайза», «КораЛЛі», «Ювелір», «Rock-H / Рокаш» (які безпосередньо виступатимуть у рідному селі І. Франка), в своїх відео зверненнях до глядачів щиро запрошують всіх-всіх на «ФРАНКО ФЕСТ»!

Пропонуємо вам анонс українських гуртів, які виступатимуть на музичній сцені:

Пятниця (27 липня)
Фіолет (м. Луцьк)
Флайзза (м. Луцьк)
Фліт (м. Івано-Франківськ)
The Вйо (с. Кобиляки)
Скрябін (м. Київ)

Субота (28 липня)
Ювелір (м. Луцьк)
Rock-H (Рокаш) (м. Мукачево)
Кораллі (м. Івано-Франківськ)
От Вінта (м. Луцьк)
Тартак (м.Київ)

Неділя (29 липня)
Пікардійська Терція (м. Львів)
Веремій (м. Київ)
Русичі (м. Білоград-Дністровський)
Мері (м. Трускавець)
Гайдамаки (м. Київ)

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути