chrome firefox opera safari iexplorer

Київська прокуратура перевірить скандальну забудову на Замковій горі

24 липня 2012 о 15:17

Київською прокуратурою захисту прав громадян та інтересів держави в екологічній сфері із залученням Державної екологічної інспекції у м. Києві, Управління земельних ресурсів при КМДА та органів внутрішніх справ організовано перевірку щодо законності проведення робіт та знесення зелених насаджень на території об’єкту природно-заповідного фонду – Замковій горі.

Про це УНІАН повідомили у Відділі зв’язків із засобами масової інформації прокуратури міста Києва. За висновками органів контролю та столичної міліції прокуратурою буде надана правова оцінка зазначеному факту, йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, 23 липня голова комісії Київради з питань культури та туризму Олександр Бригинець заявив, що у Києві продовжується нищення Замкової гори: працює важка техніка, вантажівками вивозиться ґрунт, вже зрізано близько сотні дерев, значна частина яких вікові. «Два дні тому я повідомив про початок руйнування Замкової гори з боку Фролівської вулиці та звернувся до голови КМДА Олександра Попова з проханням зупинити нищення легендарної гори.

Представники КМДА повідомили мені, що будівельні роботи не ведуться, а лише вивозиться сміття. Та насправді забудовники обдурили КМДА. Оскільки вже існує загороджений будівельний майданчик, де проводяться роботи», — наголосив О.Бригинець. «Зараз існує реальна загроза знищення історичної пам’ятки. Минулого року нам ледве вдалося зберегти залишки гори Щекавиці, і в даному випадку громадськість теж відступати не збирається», — заявив О.Бригинець.

З приводу нищення зелених насаджень О.Бригинець звернувся до екологічної прокуратури та прокуратури Києва з проханням перевірити діяльність підрозділів Міністерства екології та КМДА щодо бездіяльності влади, яка допустила масове знищення паркової зони в центрі Києва. *** Замкова гора (Хоревиця) — історична місцевість Києва. Залишок правого, високого берега Дніпра з крутими схилами.

Поряд зі Щекавицею, Старокиївською горою та річкою Либідь є одним із основних символів Києва, пов’язаних з легендарними засновниками міста.

Розділи: Суспільство

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути