chrome firefox opera safari iexplorer

Київські парки та сквери знаходяться у незадовільному стані

23 липня 2012 о 10:23

Київські парки та сквери знаходяться у  незадовільному стані. До таких висновків дійшли екологи та спеціалісти санітарно-епідеміологічних станцій, залучені до перевірки прокуратурою столиці. Про це УНН повідомили у перс-службі прокуратури столиці.

Як вже повідомлялося, у прокуратурі міста Києва створено постійно діючу робочу групу з питань охорони навколишнього природного середовища при розміщенні об'єктів, споруд, знесенні зелених насаджень на території парків та скверів столиці. До складу робочої групи увійшли працівники органів прокуратури, внутрішніх справ, представники органів контролю.

За результатами роботи групи прокуратурою столиці вже внесено подання Голові КМДА Олександру Попову, порушено декілька кримінальних справ.

Порушення законодавства виявлено в діяльності Головного управління контролю за благоустроєм КМДА, комунального підприємства «Київзеленбуд», адміністрації парків «Перемога», «Нивки» тощо.

Встановлено, що території парків та скверів столиці занедбані, захаращені сміттям. На їх території хаотично розташовуються численні тимчасові споруди, більшість з яких самовільно встановлені.

Утім, КМДА належних заходів до узаконення їх діяльності або демонтажу самовільно встановлених елементів благоустрою не вживається, використання комунального майна столичних парків не контролюється.

Розділи: Довкілля

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути