chrome firefox opera safari iexplorer

Київський ЦУМ відкриють аж у 2015 році

11 липня 2012 о 17:08

Група ЕСТА перенесла відкриття київського Центрального універмагу після реконструкції на 2015 рік.

«Зараз терміни відкриття — кінець 2014 — початок 2015», — розповів представник прес-служби групи.

Зазначимо, що проект реконструкції ЦУМу був схвалений сьогодні на містобудівному проекті. Архітектурна концепція оновленого ЦУМу була розроблена відомим англійським архітектурним бюро Benoy у партнерстві з українськими архітекторами.

Говорячи про деталі реконструйованої будівлі, у компанії повідомили, що на двох підземних рівнях розміститься парковка; чоловічий, жіночий, дитячий одяг та товари для дому займуть з 1-го по 6-тий поверхи, а дах з оглядовою терасою відведений під ресторани.

Також проектом передбачено супермаркет, присутність якого на Хрещатику необхідна тим, хто проживає і працює у безпосередній близькості від ЦУМу.

«В оновленому ЦУМі з'являться бренди, які ще не представлені в Україні, і ті, хто вже успішно працює на українському ринку. Частину площ планується відвести під лінійку преміальних товарів. Управляти будівлею буде безпосередньо компанія ЕСТА Холдинг, у якої є значний досвід управління об'єктами нерухомості у сфері послуг», — сказано в повідомленні.

Внаслідок реконструкції, яка триватиме до осені 2014 року, загальна площа універмагу збільшиться вдвічі - до 45 000 м, а також з'явиться підземна парковка на 200 місць.

У компанії Ахметова стверджують, що цього вдасться досягти завдяки використанню території внутрішнього двору та підземного простору. Фасад будівлі, споруджений 1939 року, збережеться у незмінному вигляді.

Нагадаємо, що ЦУМ збереже формат універмагу.

Головні фасади будівлі спорудження 1939 року будуть збережені у незмінному вигляді та укріплені.

 


 

Центральний Універмаг (м. Київ) — був відкритий у 1938 році. Будівля загальною площею більше 21,5 тис. м кв. розташована на перетині вул. Хрещатик та Богдана Хмельницького, безпосередньо примикаючи до будівлі Київської міської адміністрації.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути