chrome firefox opera safari iexplorer

Київський зоопарк стане приватним?

12 липня 2012 о 13:47

Керівництво столиці винесло на розгляд сесії Київради проект рішення про створення на базі Київського зоопарку спільного підприємства з юридичною особою ТОВ Подих природи.

Як йдеться в повідомленні фракції УДАР, зокрема, пропонується оформити свідоцтво на право спільної часткової власності Київським зоологічним парком національного значення. Цю інформацію оприлюднив член гуманітарної комісії Київради, депутат фракції Олексій Давиденко.

«Фракції УДАР в Київраді стало відомо, що 12.07.2012 року на останній перед канікулами сесії міськради, планується проголосувати перепрофілювання павільйону для мавп в океанаріум. Після введення будівлі океанаріуму в експлуатацію, проектом рішення передбачається переоформити свідоцтво на право власності на зазначений будинок приватній юридичній особі», — розповів депутат УДАРу Давиденко.

Давиденко зазначив, що після отримання права власності на будівлю найбільшою небезпекою може стати бажання власника океанаріуму відвести землі зоопарку.

«Таким чином, кияни можуть назавжди втратити Київський зоологічний парк», — вважає депутат БЮТ.

«Замість проведення громадських слухань і відкритого інвестиційного конкурсу на будівництво нового тваринного павільйону, Київський зоопарк планує укласти непрозорий договір про співпрацю з одним виконавцем та ще віддати йому права на спільну власність Київським зоопарком», — сказав депутат.

Давиденко зазначив, що фракція УДАР в Київраді не братиме участь у голосуванні з зазначеного питання, а в разі його прийняття звернеться в прокуратуру Києва з метою оскарження рішення сесії міськради.

Як повідомлялося, Київрада розгляне проект рішення про перепрофілювання в зоопарку недобудованого павільйону людиноподібних мавп (горил, шимпанзе) в океанаріум з подальшою добудовою.

Фото-korrespondent.net

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути