chrome firefox opera safari iexplorer

Киянам готують нову систему паркування – без паркувальників і зі штрафами

03 липня 2012 о 09:49

За три роки влада планує обладнати 300 тисяч паркомісць, забрати з вулиць всіх паркувальників, замінивши їх паркоматами і камерами.

Про це пише Сегодня, посилаючись на Програму «Єдиного паркувального простору Києва», яку планують затвердити до кінця літа, а реалізувати всі її пункти — до кінця 2015 року.

Оплачувати стоянку водії зможуть тільки карткою, а тих, хто не сплав, відстежуватимуть контролери на камерах відеоспостереження.

Вони ж зможуть штрафувати недобросовісних водіїв на 221 грн.

За словами голови транспортної комісії Київради Дмитра Олійника, зараз програма паркування перебуває на узгодженні в главку транспорту.

«Сьогодні ми її розглянемо. Програма допоможе позбутися від трьох наболілих проблем. Перша — вічні пробки, які утворюються через брак парковок і того, що водії кидають свої авто прямо на проїжджій частині. Друга — відсутність перехоплюючих паркінгів біля метро, де б водії змогли залишати машини, а далі їхати в метро. Третя — проблема культури оплати парковки, коли люди не хочуть платити за стоянку», — сказав він.

За словами Олійника, кількість паркомісць виросте з 70 тисяч до 300, чого цілком достатньо для 1,2 мільйони зареєстрованих у Києві машин.

Паркінги організують як на проїжджих частинах, тротуарах, так і на окремих територіях, пошук яких вже ведеться.

Крім давно обіцяних перехоплюючих паркінгів на станціях метро «Академмістечко», «Святошин», «Сирецька», «Червоний Хутір», «Героїв Дніпра», «Нивки» будуть ще багатоповерхові висотні (на вул. Грінченка, 3-а) і підземні стоянки в центрі: на вул. Прорізна (від Хрещатика до вул. Пушкінська) та Хрещатику (від вул. Інститутська до пл. Європейська), обіцяють у Київраді.

Паркувальників, як планує влада, більше не буде, а на всіх без винятку паркінгах будуть стояти паркомати, не схожі на ті, що працюють зараз.

«На них треба буде розраховуватися по безналу, тобто карткою. Можливо, це буде єдина транспортна картка, соціальна картка або карта, схожа на проїзний у метро, з якої паркомат зможе автоматично знімати плату за парковку автомобіля», — сказав перший заступник директора КП «Київтранспарксервіс» Денис Солобаєнко.

Старі паркомати (їх у Києві встановили 53) міняти на нові не будуть — в них тільки замінять програмне забезпечення, і паркомат зможе теж розраховувати без готівки.

«Ідея стягувати плату за парковку по безналу виникла через те, що багато водіїв відмовляються платити паркувальникам, вважаючи, що вони покладуть гроші собі в кишеню», — сказав Солобаєнко.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути