chrome firefox opera safari iexplorer

На Чорному морі сталася чергова екологічна катастрофа

20 липня 2012 о 11:30

У Березанському районі Миколаївської області на березі Чорного моря, а також воді виявлені згустки діаметром до 10 см в'язкої речовини темного кольору, схожої на мазут, повідомляє прес-служба МНС.

За інформацією відомства, загальна довжина забрудненої берегової смуги становить понад 3 км. «Загрози життю та здоров'ю відпочивальників і місцевого населення немає», — зазначено в повідомленні.

Про подію негайно були поінформовані органи місцевого самоврядування та відповідні служби.

Як повідомили в теруправлінні МНС у Миколаївській області, інформація про появу на березі моря схожої на нафтопродукти речовини надійшла в службу цивільного захисту Березанського району від директора однієї з баз відпочинку у четвер, 19 липня, о 21:57.

Наразі на місці події проводиться обстеження берегової зони і прилеглої до неї акваторії.

«Для більш точного визначення масштабів розливу спрямовані сили та засоби аварійно-рятувального загону спеціального призначення територіального управління МНС в Миколаївській області для ліквідації наслідків надзвичайної події», — розповіли у відомстві.

Нагадаємо, 16 липня у Бориславі Львівської області стався витік нафти в місцеву річку. За даними МНС, аварія сталася під час проведення ремонтних робіт на свердловині.

Розділи: Довкілля

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути