chrome firefox opera safari iexplorer

На Херсонщині спостерігається нашестя отруйних павуків

18 липня 2012 о 09:18

Протягом останнього місяця від укусу отруйних павуків на Херсонщині постраждали 14 людей. Фахівці кажуть, що в каракуртів саме розпочався шлюбний період, під час якого хижаки особливо небезпечні, йдеться в сюжеті ТСН.

«За півгодини відчула біль у руці, потім у шлунку. Потім наче відібрало таз. І все. Потім різкий біль, дихати було нічим. Стан страшний. Враження, ніби ти помираєш», — розповіла про наслідки зустрічі з павуком на городі дівчина Олександра. Її родичів ошелешило не тільки це, але й слова медиків: спеціальної сироватки цьогоріч у лікарняє немає.

Препарат в Україні не ліцензований, тому його й не закупили. Лікарі, тим не менше, запевняють, що білкова вакцина підходить не всім, тому рятувати людей навчилися й іншими засобами. Фахівці твердять, що в каракуртів саме період розмноження. під час спарювання самка з'їдає самця, відкладає яйця і охороняє їх. Сама на людей не нападає, але кусає, коли її потурбують.

Що раніше постраждалий звернеться до лікарні – тим краще. Каракурти живуть переважно у сухій траві, харчуються комахами. Тому, відпочиваючи на природі, не варто гуляти у заростях. А на городі чи в полі експерти радять працювати лише в рукавицях та закритому взутті.

А ще не залишати речей надворі – у них потім може виявитися неприємний сюрприз.

Розділи: Суспільство

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути