chrome firefox opera safari iexplorer

На карті Києва з'явиться нова «гаряча точка»

30 липня 2012 о 09:29

Національний історико-архітектурний музей «Київська фортеця» може стати новою «гарячою точкою» столиці.

Таке припущення під час прес-конференції висловив голова комісії Київради з питань культури та туризму Олександр Бригинець.

На думку депутата, зміна керівництва музею наводить на певні побоювання.

«Як правило, зміна керівництва відбувається для того, щоб до влади прийшли люди, які не дуже сильно будуть захищати певні об′єкти», — заявив О. Бригинець.

Депутат зауважив, що «колишні керівники музею були компромісними чиновниками, вони трохи воювали, трохи не воювали, перебуваючи під загрозою звільнення, але, в крайньому випадку, ми отримували інформацію про їхні проблеми і якось допомагали їм боротися».

«Коли є слухняний директор, на нього можна звалити всю вину. При цьому кияни будуть позбавлені можливості дізнатися, що насправді відбувається в музеї і в них буде складатися враження, що все добре», — зазначив О. Бригинець.

Нагадаємо, 17 липня 2012 року звільнили з посади директора Національного історико-архітектурного музею «Київська фортеця» В’ячеслава Кулінича. Згодом стало відомо, що в нього відібрали урочисто подаровану квартиру до Дня працівника культури.

Розділи: Суспільство

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути