chrome firefox opera safari iexplorer

Печерські пагорби руйнуються через будівництво елітних будинків

04 липня 2012 о 10:28

Зумовлена будівництвом зміна напрямків течій ґрунтових вод може призвести до фатальних для Печерського району наслідків.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Жителі елітного Печерського району столиці перелякалися через роботу геологів на дитячому майданчику, розташованому поміж кількох будинків.

Місцеві мешканці підозрюють, що цю територію пригледіли в Генеральній прокуратурі під зведення житла для прокурорі.

Схвильовані жителі написали листа до геологічної служби та одержали відповідь із додатком – витягом генплану Києва, де замовником робіт значиться Генпрокуратура.

У ГПУ спростували свою причетність до можливого будівництва. Управління з благоустрою столичної держадміністрації не заперечує надане погодження на проведення дослідних робіт.

«Ця картка видана на підставі рішення Київради від 2003 року. Є погодження від Інституту генпалну Києва», — сказав речник управління благоустрою КМДА Владислав Шолохов.

Водночас у людей на руках теж є лист з Інституту генплану, зміст якого – полярний, адже новий генплан не передбачає ущільнення чи забудови в цьому районі.

Мешканці Печерська вважають, що будівництво в тутешніх територіях небезпечне через насичені водою схили, котрі схильні до руйнації та зсувів. Тим більше, що з іншого боку Печерського пагорба вже є приклад схожої забудови.

По центру будівельного майданчика виникло озеро з ґрунтових вод, а навколишні будинки тріщать по швах.

Будівництво заморожене, але це не збільшує стійкості пагорба.

Член президії Академії будівництва України Казимір Проценко запевняє: яким чином урятувати пагорби, що вже рухаються через зміну течій ґрунтових вод – не знає жоден учений. А нові забудови тільки пришвидшать руйнацію центра Києва.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути