chrome firefox opera safari iexplorer

По шматку: російська залізниця хоче забрати 30 кілометрів української території

12 липня 2012 о 11:01

Російська залізниця запропонувала перенести кордон України та Росії, щоб «забрати» на свій бік частину залізничної гілки завдовжки приблизно 30 кілометрів. Цей шматок колії належить РЗ, але пролягає по українській території.

Окрім, власне, залізниці, росіяни прагнуть забрати об’єкти майна залізничного транспорту. Йдеться про ділянку на кордоні Ростовської та Луганської областей, де частина залізничної гілки, яку експлуатують наші сусіди, кілька разів перетинає кордон Росії та України. На цій 30­кілометровій ділянці російські залізничники керують станцією Зоринівка, яка, втім, розташована на території нашої держави. З огляду на цю колізію, повноцінне використання цієї станції ускладнено: посадку пасажирів тут не проводять через відсутність пункту прикордонного контролю, а місцеві мешканці змушені користуватися сусідніми станціями на російському боці.

Як пише видання «РБК daily», обговорення цього питання вже вийшло на міжурядовий рівень. Розроблено проект відповідної угоди, тривають переговори з українською стороною. На всі запитання «УМ» відповідні державні установи відмовилися щось коментувати: у прес­службі Донецької залізниці заявили, що «ця справа не в нашій компетенції. Її розглядатимуть на державному рівні». А в «Укрзалізниці» взагалі про ініціативу російських колег не чули.

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути