chrome firefox opera safari iexplorer

Проїхати Поштовою площею та Набережним шосе найближчі півроку буде неможливо

05 липня 2012 о 11:30

У липні Поштову площу закриють на реконструкцію, у результаті якої буде побудовано розв'язку з тунелем і пішохідними зонами.

Проїхати Поштовою площею та Набережним шосе найближчі півроку буде неможливо, пише Сегодня.

Як заявив заступник голови КМДА з архітектури і землі Михайло Кучук, «Макдональдс» на Поштовій вирішено знести.

«Роботи зі спорудження розв'язки почнуться в середині липня. Розв'язка в цьому місці дуже потрібна, адже зараз перехрестя потопає в пробках через перетинів потоків. Ми хочемо закінчити її до Дня Києва наступного року», — сказав Кучук.

Обраний проект розв'язки на Поштовій площі не передбачає світлофорів.

«Найголовніше в цій розв'язці — вона прибере світлофори, і транспортні потоки не будуть перетинатися», — пояснив автор проекту, заступник директора інституту «Київдормістпроект» Ігор Щур.

Інфографіка газети Сегодня

У районі Річкового вокзалу на Набережному шосе буде побудовано тунель для потоків транспорту в двох напрямках.

Над тунелем розміститься пішохідна зона, яка буде зливатися з прогулянковою зоною біля церкви з переходом до Річкового вокзалу — пішохідний місток знесуть.

Якщо рухатися з боку моста Метро, машини будуть в'їжджати в тунель. Ті, хто рухається прямо, — поїдуть через тунель, а для повороту наліво при в'їзді в тунель буде побудований лівоповоротний з'їзд на Боричів узвіз.

Якщо їхати з боку Набережно-Хрещатицької, все залишиться, як і зараз, але без світлофора: прямо через тунель машини виїжджають на Набережне шосе, на Боричів узвіз повертають з правого повороту.

Якщо їхати від Володимирського узвозу, в напрямку Набережного шосе буде правий окремий поворот, а для повороту у бік вул. Набежной-Хрещатицької побудують естакаду.

Проект передбачає і будівництво підземного переходу під Боричевим узвозом з примиканням його до виходу з метро в районі церкви.

Крім цього, знесуть будівлю «Макдональдса». Влада каже, що про вже домовляються, до того ж у компанії закінчилася оренда землі.

У компанії підтвердили, що оренда землі закінчилася, хоча будівля належить їм. Але вони готові до конструктивного діалогу для вирішення цього питання.