chrome firefox opera safari iexplorer

Причиною смерті Богдана Ступки став серцевий напад

23 липня 2012 о 08:33

За словами рідних, здоров'я 71-річного актора театру і кіно різко погіршилося три дні тому. Богдана Сильвестровича екстрено госпіталізували в одну з найкращих лікарень країни – «Феофанію».

– У січні в батька виявили рак кісток, – розповів син Богдана Ступки Остап. – Він не любив скаржитися, тому про це мало хто знав. Всі ці місяці хвороба швидко прогресувала, і ось кілька днів тому йому стало зовсім погано.

Незважаючи на всі зусилля лікарів, через два дні Богдана Сильвестровича убив серйозний серцевий напад.

– В ніч з 21 на 22 липня у нього трапився удар, за яким слідувала кома, – розповіли в клініці «Феофанія». – Вивести його з критичного стану нам не вдалося. Богдан Ступка помер від гострої серцевої недостатності.

Повідомлення про похорон лауреата Шевченківської премії прийшло УНІАН від радника президента України Ганни Герман.

– Президент Віктор Янукович дав доручення прем'єр-міністру Миколі Азарову створити комітет для організації похорону Ступки, – заявила вона. – Планується, що похорон відбудеться у вівторок, 24 липня.

У 2011 році Богдан Ступка відсвяткував своє 70-річчя. Незадовго до цього, в серпні того ж року, відомому діячеві культури було присвоєно звання героя України.

Джерело: Korzonews.info
Розділи: Видатні постаті

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути