chrome firefox opera safari iexplorer

Реконструкцію Поштової площі розпочали ще до тендера, без грошей і дозволів

20 липня 2012 о 16:26

Комунальне підприємство «Дирекція будівництва шляхово–транспортних споруд Києва» оголосило тендер на генпідрядні роботи з реконструкції транспортної розв’язки на Поштовій площі Києва. Розкриття пропозицій відбудеться 16 серпня. Про це пише загальнодержавний веб–портал «Вісник державних закупівель». За його даними, організатори закупівлі очікують, що вартість робіт сягне 404 мільйони гривень. Кошти на будівництво буде виділено з державного та місцевого бюджету Києва.

Як раніше повідомляли в дирекції інституту «Київшляхмістпроект», головною «родзинкою» проекту реконструкції Поштової є те, що основний потік транспорту заховають під пішохідною платформою, площею близько 9 тисяч «квадратів» — iз Набережного шосе на Боричів тік буде зведено з’їзди, під якими пройде тунель, що забезпечуватиме безперервний рух. Крім того, Поштова площа стане єдиною в Києві, що матиме виходи до Дніпра, а популярний ресторан «МакДональдз» на ній уже не передбачено.

Ще до завершення тендеру на генпідрядні роботи реконструкцію площі вже розпочали. Повз Поштову площу цього тижня частково обмежено автомобільний рух. Повністю його перекриють, коли будівельники почнуть знімати верхній шар землі в цьо­му районі. Тоді на набережній Дніпра виділять дві смуги руху, але тільки для машин швидкої допомоги, міліції, пожежників та громадського транспорту.

Тим часом депутат Київради Олександр Бригинець відразу після обговорення на містобудівній раді проекту реконструкції заявив, що будь–які роботи на Поштовій потрібно припиняти. «Проект розв’язки ще не затверджено містобудівною радою та профільними інстанціями. Тобто будівельні структури не мають жодних дозвільних документів на початок робіт, — зазначив він у коментарі «УМ». — Проект розв’язки передбачає можливість замість Поштової площі зведення трирівневої споруди, де розмістяться паркінг для автомобілів та торговельно–розважальний комплекс iз магазинами, кафе і ресторанами. А також комфортний вихід на причал для приватних яхт. Відтак причал набережної Дніпра, напевне, звільнять від громадського річкового транспорту. Я звернувся до голови Київської адміністрації Попова з вимогою припинити будь–які будівельні роботи на Поштовій площі, оскільки на їх проведення немає жодних дозволів i грошей, передбачених у бюджеті Києва».

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути