chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні українські бухгалтері відзначають своє професійне свято

16 липня 2012 о 08:44
Бухгалтерська справа досить рутинне заняття. Робота з фінансовими документами та ведення бухгалтерії віднімає колосальну кількість сил і часу. Іноді, особливо в кінці місяця, кварталу, року, у фінансових відділах часто виникає підвищена напруга.
Проте в році існують особливі дні, в які всі ми маємо прекрасну можливість оцінити і висловити свою вдячність тим, хто займається цим нелегким трудом.
Офіційне професійне свято наших бухгалтерів — День бухгалтера, має щорічний характер і відзначається в Україні на підставі датованного 18-го червня 2004 року Указа Президента України за номером 662/2004.
Дата свята була встановлена — 16-го липня, тому що саме в цей день в суверенній Україні, в 1999-му році прийняли довгоочікуваний Закон України, де були закріплені основні положення «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні».
Говорячи по суті, професія бухгалтера шанована в багатьох країнах. Про престиж цієї професії свідчить також і наявність Міжнародного дня бухгалтера, який відзначається 10-го листопада.
На ряду з цим існує навіть регіональні святкові Дні бухгалтера, які встановлюються державними установами в деяких областях на місцевому рівні. Все це зовсім не ажіотаж, що виник на хвилі сучасного розвитку та економічного прогресу, адже основні управлінські завдання бухгалтерського обліку — це збір і обробка достовірної і максимально повної інформації про діяльність опікуваного господарюючого суб’єкта, що в свою чергу переслідує не тільки ведення правильної податкової звітності та фінансового контролю, а й життєво необхідно для прийняття рішень, заснованих на економічному аналізі цих даних
. На скільки ці рішення будуть вірними, на стільки господарюючий суб’єкт буде почувати себе впевнено і спокійно не тільки сьогодні, а й в найближчій перспективі, на стільки його діяльність буде успішною і приносити користь, йому, його співробітникам і його клієнтам і не тільки з простої фінансової точки зору, але і з соціальної.
Ключовою ланкою всього цього є наш невтомний бухгалтер, в День якого ми обов’язково поспішимо висловити йому свою глибоку вдячність.
Розділи: Суспільство

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути