chrome firefox opera safari iexplorer

Табачник запевняє, що не збирався скасовувати пільги для української книги

18 липня 2012 о 14:24

Жоден орган центральної виконавчої влади не готував документів і не вносив пропозиції щодо скасування пільг для української книги. Про це після засідання уряду розповів журналістам міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник, передає кореспондент УНН.

За словами Д.Табачника, скасування пільг українській книжці ініціював колишній голова Спілки письменників України. «Я вперше в історії людства бачу людину, яка називає себе письменником і пише, щоб анулювали пільги на друкування книги, немає значення якою мовою», – сказав Д.Табачник.

Він зауважив, що це абсолюнто неправильне рішення. Міністр також нагадав, що пільги українській книзі були введені у 2003 році.

«За перші два роки реалізації цього законопроекту чисельність тиражів і кількість назв дуже суттєво зросла – на десятки мільйонів. Тому, на мою думку, пільги для національного книговидання треба пролонгувати та зберігати», – додав Д.Табачник.

Він зауважив, що поки ніхто з центральних органів виконавчої влади подібної пропозиції не готував, не розробляв і не вносив, такого документу немає.

Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути