chrome firefox opera safari iexplorer

Цьогорічна спека побила усі рекорди останніх 10-15 років

07 липня 2012 о 09:37

Спека, яка спостерігається протягом останніх двох років б'є рекорди останніх 10-15 років. 

Про це в ексклюзивному коментарі УНН повідомив директор українського Гідрометцентру Микола Кульбіда.

За словами експерта, в історії України такого аномального клімату раніше не спостерігали.

«Ці тенденції почали проявлятися останні 15-20 років. Звичайно були зафіксовані рекордні періоди високих температур, але практично в період останніх 15-20 років ці всі рекорди були перевершені за останні роки», — розповів М. Кульбіда.

Він також запевнив, що через зміну пір року, зернові варто буде сіяти значно раніше, інакше цьогорічні втрати зернових можуть повторюватися з року в рік.

«Весняний період скорочується, згідно тих тенденцій, які мають місце і весна приходить раніше. Це все автоматом призводить до того, що ярі культури однозначно треба сіяти на 10-12 років раніше, ніж це робилося колись. Стосовно озимих то тут скільки інше. Оскільки давно повторюються осінні засухи, потрібно вибирати періоди, коли є ймовірність випадіння дощу тоді можна сіяти і отримати нормальні сходи. Тому що посіявши у серпні можна потрапити в такі умови, що зерно не матиме змоги зійти», — запевнив фахівець.

Як повідомлялося, з 5 по 8 липня в Україні, крім більшості районів Криму, східних, Сумській, Чернігівській областях, переважатиме висока (4 класу) та надзвичайна (5 класу) пожежна небезпека.

Розділи: Довкілля

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути