chrome firefox opera safari iexplorer

У директора Київської фортеці КМДА забрала не лише роботу, а й квартиру

25 липня 2012 о 11:46

Захисника Київської фортеці В’ячеслава Кулінича не лише звільнили з посади директора Національного історико-архітектурного музею «Київська фортеця», а й відібрали урочисто подаровану квартиру.

Про це повідомив депутат Київради (БЮТ-Батьківщина), голова комісії з питань культури та туризму Олександр Бригинець.

«Те, що в людини, яка 17 років пропрацювала на благо культури, відібрали урочисто подаровану квартиру – ганьба для київської влади. Це говорить про те, що влада хоче помститися не лише норовливому директору, а його родині в якій двоє малолітніх дітей», — вважає О. Бригинець.

Депутат зауважив, що громадськість пов’язує звільнення В. Кулінича, який довгі роки був захисником Київської фортеці, з фактичною передачею в приватні руки її четвертої башти та вбачає в цьому підготовку до повного розкрадання і знищення Фортеці в найближчому майбутньому.

Тому депутат звернувся до голови КМДА О. Попова з проханням надати доручення службам провести розслідування і з’ясувати, чи було достатньо підстав для звільнення директора Київської фортеці. А також дати доручення в терміновому порядку повернути родині Куліничів квартиру, ключі від якої О. Попов урочисто вручив їм два місяці тому на День працівника культури.

«Переконаний, якщо в роботі В. Кулінича на посаді директора й є якісь недоліки чи недовиконання, то вони мають суто формальний характер, тобто можуть бути легко й просто виправлені. Тим паче, що ніяких заяв, приміром, про корупцію, зловживання чи розкрадання з боку Кулінича, я не чув», — додав О. Бригинець.

Нагадаємо, 17 липня 2012 року звільнили з посади директора Національного історико-архітектурного музею «Київська фортеця» В’ячеслава Кулінича.

Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути