chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві пройшов 12-й фестиваль культур

22 липня 2012 о 14:24

Культурне та кулінарне розмаїття з усіх куточків світу — на кількох десятках квадратних метрів. Вдванадцяте у Києві влаштували фестиваль культур «Глобал Вілледж». На ньому свої традиції представили вихідці з понад 3-х дестяків країн.

Півтора місяця в Україні мешкає мексиканець Мануель. До українських наїдків уже звик — регулярно наминає вареники та борщ. Шкодує, що його національна кухня українцям чи то невідома, чи не до смаку. Тому частує гостей на виставці найкращим, що є на його батьківщині.

Лише на фестивалі зникають кордони між країнами. Мексика попри закони географії  стає сусідкою Індії, Польща межує з Китаєм. У представників Піднебесної — аншлаг.

Екзотична Індонезія знаменита пляжами, кавою та чаєм. Наїдки для українців Люкі привіз з Джакарти. На столі — те що зміг провезти у літаку — найпопулярніші у країні чай та кава.

У перервах між частуваннями — концерти. Східні танцівниці показують свою майстерність.

Не відстають і чоловіки.

Фестиваль прийшовся до смаку і дорослим і дітям.

Наступний мутикультурний захід проведуть за рік. На ньому хочуть представити уже понад 4 дестяки країн.

Джерело: 5 канал
Розділи: Новини культури

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути