chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві таксі доводиться чекати по півтори години

12 липня 2012 о 09:00

У Києві викликати таксі стало дуже проблематично. Машини доводиться чекати по півтори години, а диспетчери вимагають додатково 20 грн за те, щоб швидше знайти авто.

За словами експертів, усі претензії до водіїв можна було б пред'являти, якби був закон, який регулює даний ринок, пише «Сегодня».

«Колл-центри, в які телефонують кияни, тільки приймають замовлення і викладають їх на єдиний сервер, звідки його може взяти будь-який нелегал. Вони отримують 12% від кожної поїздки, а тому залучають клієнтів низькими тарифами. Колл-центр ні за що не несе відповідальності», — сказав співголова робочої групи КМДА з врегулювання ринку таксі Андрій Антонюк. 

Закон, який зможе впорядкувати цей ринок, вже написаний і зараз проходить експертизу. Планується, що на розгляд Ради він потрапить у вересні, розповів глава транспортної комісії Київради Дмитро Олійник.

Якщо його приймуть, то влада зможе ставити умови таксистам за якістю перевезень, ціні проїзду, кваліфікації водіїв, а ДАІ зможе контролювати машини з «шашечками».

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство