chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві з'явилася мотузкова траса через Дніпро. ФОТО

10 липня 2012 о 11:01

11 липня у Києві офіційно відкриють троллей (мотузкову трасу) через Дніпро, що з'єднує арку Дружби Народів із Труханів островом.

Довжина траси становить 600 метрів, тож – це найдовший троллей у країні, що найближчим часом повинні підтвердити представники Книги рекордів України, пише The Village.

Траса проходить паралельно Пішохідному мосту. На оглядовому майданчику біля арки Дружби Народів мотузки кріпляться до залізного стовпа, а із протилежної сторони — до 12-метрової вишки на пляжі Труханова острова.

На старті й фініші працюють по два інструктори. На оглядовому майданчику пасажира споряджають, проводять інструктаж і відправляють «у дорогу», а на острові — зустрічають, допомагають спуститися й зняти кріплення. Троллей працює тільки в одному напрямку, так що повертатися доведеться Пішохідним мостом, відзначає портал.

Зараз траса складається із двох мотузок, кожна з яких витримує до 2,5 тонни. У майбутньому їх планують замінити на трос, розрахований на 12 тонн. На тросі можна буде розвити більшу швидкість, а під час дощу він не буде намокати й провисати.

Швидкість спуска на мотузковому троллеї не перевищує 60 км/година, у результаті шлях з одного боку Дніпра на інший займає 40-60 секунд.

Мотузковий шлях уже встановлений, протестований і на цьому тижні почне працювати.

Прокататися можна буде щодня з 11.00-12.00 до 21.30 як мінімум до 1 серпня. Щоправда, 60-секундне задоволення обійдеться у 150-200 гривень. Хоча для школярів, студентів і пенсіонерів обіцяють знижку у 50%.

Максимальна вага, з якою допускають на мотузкову переправу, — 150 кг, мінімальний — близько 30 кг (якщо менше, є ризик не долетіти). Дітям до 8 років дозволяють спускатися тільки разом з дорослими, за умови, що загальна вага пасажирів не перевищує 100 кг.

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути