chrome firefox opera safari iexplorer

У київському ботсаду бездомні собаки покусали 5 осіб

13 липня 2012 о 13:47

Протягом останнього тижня в ботанічному саду Києва бродячі собаки покусали п'ятьох осіб. На тварин скаржаться і відвідувачі, і адміністрація закладу.

Один із постраждалих розповів ТСН, що собаки напали і покусали його, після того, як у нього задзвонив телефон.

Директор ботанічного саду Наталія Заїменко сказала, що ситуацію з бездомними собаками намагається вирішити вже декілька років, оскільки тварини витоптують рослини і кілька разів кусали співробітників.

Як повідомили у ботсаду, підприємство регулярно платить за вивезення собак з території, проте, зазначають у ботсаду, тварини повертаються.

Винними в цьому Заїменко вважає тих відвідувачів, які підгодовують тварин: «Ви собі уявіть, тут живе жінка, вона здає однокімнатну квартиру і на ці кошти годує тварин!»

Охоронець території розповів, що швидку допомогу в ботанічний сад викликають близько разу на тиждень.

У книзі скарг більшість записів — від покусаних собаками відвідувачів. Заїменко запевняє, що мінімум раз на місяць пише листи до міської адміністрації із проханням вивезти собак. У центрі ідентифікації тварин, який повинен займатися бездомними собаками, заявили, що про зграї у ботсаду нічого не знають.

Як раніше повідомив еколог Володимир Борейко, щорічно в Україні реєструється близько 30-ти тисяч нападів бродячих собак на людей.

Розділи: Суспільство

17 квітня

Інші дати
Григорій Давиденко
1921 – льотчик, учасник Другої світової війни, Герой Радянського Союзу. Здійснив 215 бойових вильотів, провів 13 повітряних боїв.
Розгорнути
Народився Микита Хрущов
(1894, с. Калинівка, Росія - 1971) – радянський державний діяч, керівник Комуністичної партії УРСР (1938 – 1947), перший секретар КПРС (1953—1964).
Цвіте терен, цвіте терен, А цвіт опадає. Хто в любові не знається - Той горя не знає. (Українська народна пісня)
Розгорнути