chrome firefox opera safari iexplorer

У липні розмір стипендій студентам було знижено на 200 гривень

30 липня 2012 о 11:13

У липні розмір стипендій студентам було знижено на 200 гривень, заявляють в Українській асоціації студентського самоврядування.

«На даний момент ми отримали звернення від студентів Харкова, Запоріжжя, Одеси, Дніпропетровська, Кам’янець-Подільського та Рівного. Студенти в цих містах отримали 530 грн. замість 725. Більше того, студенти Києва та Львова повідомили, що взагалі ще не отримали стипендії за липень», — повідомляють у Виконкомі асоціації.

Президент УАСС Єлизавета Щепетильникова заявила, що організація провела опитування серед студентів, результати якого показали, що на сьогодні більше 30% опитаних отримали стипендію не в повному обсязі, а більше 20% студентів взагалі не отримали стипендію за липень.

«Така ситуація є вкрай тривожною, а рішення про перегляд розміру стипендій в час коли студенти знаходяться на літньому відпочинку тільки вказує на те що ті хто ініціював це рішення завідомо готували його на час відпусток щоб уникнути студентських протестів», — сказала вона.

Більше того, за її словами, досі відсутнє підтвердження дій уряду про підвищення базової стипендії до 730 гривень.

В асоціації нагадали, що 25 липня віце-прем’єр Сергій Тігіпко заявив про підвищення базового рівня стипендій. Зокрема, за його словами, для студентів ВНЗ ІІІ-ІV рівнів акредитації стипендії мають становити 730 гривень, що фактично становить на 5 гривень більше ніж кошти, які отримували студенти до зміни порядку індексації стипендій.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути