chrome firefox opera safari iexplorer

У Пирогово пройдуть фестивалі повітроплавання та бойових мистецтв

16 липня 2012 о 16:10

У Національному музеї народної архітектури та побуту України «Пирогово» 17 липня відбудеться XVI Міжнародний фестиваль повітроплавання, а в найближчі вихідні, 21-22 липня, пройде Фестиваль українських традиційних бойових мистецтв.

Як повідомили ЛІГАБізнесІнформ організатори фестивалю, в вівторок в Пирогово відбудеться урочисте закриття Міжнародного фестивалю повітроплавання «Повітряне братерство — 2012» Кубок «Відродження — 2012». Побачити захоплююче дійство можна буде з 17:00 до 22:00.

У свою чергу, фестиваль бойових мистецтв запропонує гостям свята взяти участь у традиційних іграх і козацьких забавах, таких як перетягування каната, змагання зі зривання шапок, чемпіонат з ножового бою, змагання «Стінка на стінку» і для закоханих чоловіків — присідання з жінкою на плечах .

В екстрім-програмі справжні українські лицарі продемонструють танці на битому склі, розбивання цегли, ходіння по розпеченому вугіллю. Також буде можливість покататися на козацьких конях і послухати виступи фольклорних колективів.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути