chrome firefox opera safari iexplorer

У «Тінях незабутих предків» поруч з Бенюком і Сумською зіграє актор-початківець зі Львова

05 липня 2012 о 14:27

Незабаром стартують зйомки найочікуванішого фільму 2013 року — українського молодіжного містичного трилера «Тіні незабутих предків».

Ідейником та творцем стрічки є Любомир Левицький, знаний як режисер першого українського фільму жахів «Штольня», пише Високий замок.

Після численних тривалих кастингів, маршрут яких охопив чи не всю Україну, кінокомпанія Pro100 Films та Suspense Films Production визначилися з виконавцями першопланових ролей.

Серед молодих талановитих акторів, яких відібрали серед трьох тисяч (!) претендентів по усій Україні, опинились переможець онлайн-кастингу Владислав Никитюк, Софа Галабурад (Луганськ), Паша Лі (Київ), Роксолана Кравчук (Чернівці), Марина Шако (Київ), Олена Мусієнко (Київ) та львів’янин Богдан Юсипчук.

— Про те, що Любомир хоче знімати «Тіні...», я знав давно, — розповідає Богдан Юсипчук, якого затвердили на роль Артура. — Спочатку думав, що кастинг вже закінчився. Потім — поїхав до батьків на Захід. І раптово дізнався про кастинг у Львові. На відборі мені відповіді не дали. Минуло чимало часу, поки мій телефон задзвонив. Я хотів почути: «Вас затверджено». Але... Мене викликали на докастинг. Після 10-хвилинного хвилювання я ввійшов у роль і відчув, що буквально починаю «купатися» в ній. Це те, про що нам часто говорили викладачі. І тут Остапа понесло... Відчув, що зробив фактично все, що в моїх силах, і був впевнений, що роль — моя. Інтуїція мене не підвела.

З відомих імен у фільмі будуть: Ольга Сумська, Богдан Бенюк, Юрій Розстальний, Валерій Легін, Володимир Нечипоренко, Костянтин Линартович, Ольга Фреймут.

Не обійдеться і без зіркових чад. Роль Вані зіграє онук Богдана Ступки — Дмитро Ступка. Втім, як запевняє режисер, прізвище тут не робить погоди, адже на кастинг запросив актора ще до того, як дізнався про його родовід.

— Це був складний вибір, — ділиться враженнями режисер «Тіней...» Любомир Левицький. — Ми переглянули понад три тисячі охочих спробувати себе у кіно, провели онлайн-кастинг на порталі say.tv… Я був вражений талантом і фантазією людей. Вони створюють мікрофільми, роблять з монологів короткометражки. Було важко, але ми відібрали найкращих! Це будуть молоді зірки нашої країни!

Любомир наголошує, що цією стрічкою має намір створити стереотип молодого українця. З його слів, переглянувши «Трансформери» чи «Сутінки», можемо приблизно уявити, хто такий молодий американець, чим живе, яку музику слухає... Знаємо росіян. Але яким є українець, не можуть сказати ані дистриб’ютори, ані кінопрокатники, ані кінокритики… Тому що не існує стереотипу.

— Покажіть наше кіно за кордоном, і вас запитають, чи це, бува, не Словаччина чи Румунія, — каже Левицький. — До речі, в останньої кіновиробництво працює нарівні з Росією. Вони випускають до трьох сотень стрічок у рік! Мені довелося самому вивести образ молодих українців. Вони мають бути європейськими. Українці є більшими європейцями, ніж росіяни. Хоча дуже схожі. Але річ в ідентифікації. Ми повинні ідентифікуватися у світі, і кіно у цьому відіграє важливу роль. Основна мета – створити європейського героя з європейськими поглядами, а не знімати кіно про ментів, водку і мариновані огірки…

«Тіні незабутих предків» — це історія про Мольфарів, Книгу Тіней, Чорнокнижника та звичайну молодь, яка опиняється в центрі загадкових і містичних подій.

Дія фільму розгортається у Західній Україні — в Чернівцях, на території відомого університету, та в Карпатах. Зніматиме картину відомий голлівудський оператор Марк Еберлі, відомий за фільмами «Небесний форсаж», «Приречений рейс», «Гордий американець»...

Прокат фільму заплановано на початок 2013 року.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути