chrome firefox opera safari iexplorer

UEFA відмовився запровадити електронні технології у футболі

13 липня 2012 о 09:10

UEFA не має наміру чинити, як FIFА, і впроваджувати технологію визначення узяття воріт, так званої гол-лінії. Це підтвердили в штаб-квартирі Європейської федерації футболу, де як і раніше вважають, що краще використовувати розширену бригаду арбітрів.

В UEFА одноголосно проголосували на Міжнародній раді за продовження політики використання додаткових арбітрів за воротами, підтвердивши, що цей експеримент, який проводився в останні роки, був успішним.

FIFА оголосила про впровадження технології з гол-лінії з сезону 2013/2014. Також підтримали ці ініціативи президента FIFА Зеппа Блаттера в англійській прем'єр-лізі і німецькій бундеслізі. А ось президент UEFА Мішель Платіні вирішив дотримуватися іншої політики і залишити в питанні правильності або не правильності взяття воріт людський фактор.

Система з шістьма арбітрами була вперше випробувана у відбірному циклі Євро-2010 серед команд U-19, а в останні два сезони використовувалася в Лізі Чемпіонів і Лізі Європи, а також на Чемпіонаті Європи 2012 року.

Раніше UEFA визнав вдалим експеримент з додатковими арбітрами за лінією воріт під час Євро-2012, незважаючи на грубу помилку в матчі Англія — Україна суддівської бригади на чолі з Віктором Кашшаї, яка прогледіла гол нападаючого української команди Марко Девича.

Нагадаємо, раніше президент FIFA Зепп Блаттер підтримав ідею використання системи, яка дозволить точно визначати взяття воріт. У свою чергу президент UEFA Мішель Платіні виступає проти впровадження в футбол сучасних технологій.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути