chrome firefox opera safari iexplorer

Україна перемогла у конкурсі інновацій Microsoft

11 липня 2012 о 14:56

У міжнародному конкурсі технологій Imagine Cup, який влаштовує корпорація Microsoft, перемогла українська студентська команда, яка представила рукавичку-перекладач, повідомили Корреспондент.biz в українському підрозділі компанії.

Українська команда quadSquad посіла перше місце у номінації Розробка програмних проектів конкурсу Microsoft Imagine Cup, представивши рукавичку, яка перекладає жести у звуки.

Проект, який розробили донецькі студенти Комп'ютерної академії ШАГ, розпізнає та озвучує жести мови глухонімих за допомогою мобільного телефону. Завдяки інновації люди з вадами слуху та мовлення зможуть спілкуватися на вербальному рівні.

Представлений пристрій має форму рукавички, маючи датчики розташування у просторі та згинання пальців, що передають дані на мобільний пристрій на платформі Windows Phone та Windows 8. Отримана інформація перетворюється на звуковий сигнал за допомогою спеціально розробленого додатка на мобільному пристрої.

Україна також відзначилася в іншій номінації конкурсу — Розробка додатків для Windows 8, зайнявши друге місце із проектом Solvee.

Додаток надає можливість спільно вирішувати проблеми будь-якого характеру, заявляють розробники — команда студентів Таврійського національного університету ім. Вернадського (Сімферополь) — nLife. У програмі користувач може заявити про свою проблему, а інші користувачі або навіть компанії та державні структури можуть залишити поради або запропонувати її рішення.

Фінал конкурсу Microsoft Imagine Cup проходив 6-10 липня у Сіднеї (Австралія). У ньому брали участь 106 команд із 72 країн, змагаючись за головний приз у $ 25 тис.

***

Microsoft Imagine Cup є міжнародним студентським конкурсом проектів у сфері інформаційних технологій, який корпорація проводить для студентів та старшокласників уже десятий рік поспіль.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути