chrome firefox opera safari iexplorer

Українські літаки «Руслан» виграли черговий тендер НАТО

10 липня 2012 о 12:15

Державне підприємство «Антонов» разом з російською групою компаній «Волга-Дніпро» виграли тендер НАТО на виконання стратегічних повітряних перевезень за програмою SALIS (Strategic Airlift Interim Solution).

Про це сказано в повідомленні прес-служби ДП «Антонов» з посиланням на лист тендерного комітету.

У листі комітету, зокрема, зазначається, що Ruslan SALIS Gmb — спільна компанія ДП «Антонов» і російської групи компаній «Волга-Дніпро» — є єдиною компанією, що повністю відповідає висунутим технічним вимогам.

У прес-службі підприємства «Антонов» також повідомили, що зараз починаються переговори з метою підготовки взаємовигідного контракту між агентством NAMSA, що представляє інтереси НАТО в Україні, та компанією Ruslan Salis GmbН, що буде діяти в 2013—2014 роках, і це свідчить про продовження виконання стратегічних повітряних перевезень літаками «Руслан» в інтересах НАТО.

Заявку на участь у тендері НАТО на виконання стратегічних повітряних перевезень за програмою SALIS було подано 4 квітня.

Тендерному комітету було надано можливості об'єднаного парку важких транспортних літаків Ан- 124-100 «Руслан» і їх модифікацій, що належать авіатранспортному підрозділу ДП «Антонов» авіакомпанії «Авіалінії Антонова» і групи компаній «Волга-Дніпро».

Ruslan SALIS GmbН, що базується в німецькому Лейпцизі, надає транспортні послуги для НАТО з 2006 року.

Літак Ан-124 «Руслан», побудований в Україні, є найбільшим серійним вантажним літаком у світі (найбільший вантажний літак у світі «Мрія», також виробництва України, не є серійним).

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути