chrome firefox opera safari iexplorer

Українські «олімпійці» не доїдають, живуть і тренуються в жахливих умовах

25 липня 2012 о 14:05

Спортсменам Олімпійської збірної України з легкої атлетики не забезпечують нормального харчування, тренажерів і навіть якісної питної води.

Про це повідомляє Телевізійна служба новин (ТСН), до якої звернулися самі олімпійці, що показати, в яких умовах відбувається підготовка до Олімпіади.

База більше скидається на занедбаний піонерський табір, ніж на готель для найкращих спортсменів планети, зазначають тележурналісти.

Багаторазові чемпіони світу та Європи, переможці олімпіад користуються туалетами, в яких не завжди працює злив води і постійно тхне пліснявою та сечею. Прибиральниці кажуть, що миють усе ретельно, але обладнання давно застаріло, тому позбутися неприємного запаху не виходить.

Спати спортсменам теж незручно. «Матраци, хто міг, докупив, бо на цих спини болять сильно», — розповідає володарка кубка Європи з легкої атлетики Ганна Мельниченко.

Крім незручних ліжок і нечистих подушок, вночі спортсменам допікають ще й комарі.

«Жити в такому бруді не дуже приємно», — зізнається десятиборець Олексій Касьянов.

І обурюється: «Знецінили цю професію. Ну, як пояснювати молодому поколінню: приходьте, займайтеся спортом? Сам розумієш, що це ніким не поціновується».

Чемпіонка світу та Європи з потрійного стрибка Ольга Солодуха зазначає, що їжі спортсменам дають недостатньо.

«Хочеться кращих умов і кращого харчування, хоча б перед Олімпіадою. Особливо з їдальнею. Не вистачає. Хлопцям узагалі», — наголошує вона.

У їдальні радянського типу спортсмени стоять у чергах і самі розносять собі суп та салати. Підживитися чимось іще вони б і раді, але, на базі продукти швидко зіпсуються, адже кондиціонерів і холодильників немає. Та й крамниць поблизу також не спостерігається, а їхати по харчі до Києва заборонено – порушення режиму.

«Нам дають води півлітра не найкращої. Питаємо: де вода? Буде, буде… Ми ж не просимо лобстерів. Вода!», — обурюється легкоатлетка Єлизавета Бризгіна.

Спортсменам розповідають, що держава виділяє по 205 гривень на харчування одного олімпійця щодня. Де поділися ці гроші – невідомо.

Керівник команди легкоатлетів Руслан Русон не відповів на це запитання. Спочатку він не хотів, щоб його знімали на камеру, а згодом взагалі попросив журналістів залишити олімпійську базу. Мовляв, спортсменам треба тренуватися, а не скаржитися.

Із тренуваннями, точніше їх матеріальним забезпеченням, на базі теж кепсько. Спортсменів жахає тренажерна зала з брудним і подертим килимом, відсутністю матів та напіваварійними тренажерами. Бракує навіть елементарного: бар'єрів. Для повноцінного тренування їх потрібно 10 штук. На олімпійський базі їх усього лише 5.

Розділи: Суспільство

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути