chrome firefox opera safari iexplorer

Український дім подасть до суду на організаторів акції на захист української мови

20 липня 2012 о 14:44

Керівництво державного підприємства "Національний центр ділового та культурного співробітництва «Український дім» має намір подати до суду на організаторів акції на захист української мови з вимогою відшкодування понад 500 тис. грн збитків.

Про це повідомила УНІАН прес-секретар Українського дому Ірина Пономаренко.

«В результаті проведення мітингу є збитки на більш ніж 500 тис. грн за розірваними контрактами, і ми на основі цього подаватимемо до суду на організаторів, а хто організатор, там уже вирішить суд», — сказала І.Пономаренко.

Вона повідомила, що документи з позову готуються, проте точна дата подачі позову поки невідома. «Плануємо найближчим часом уже подавати», — зазначила І.Пономаренко.

За її словами, за час акції під Українським домом від проведення заходів у його приміщеннях відмовилося багато замовників. Зокрема, були скасовані як заходи державного рівня, так і проведення приватних виставок тощо.

Довідка УНІАН. 3 липня Верховна Рада прийняла Закон «Про засади державної мовної політики», що викликало хвилю протестів по всій Україні.

Того ж дня під Українським домом було оголошено акцію протесту, зокрема, голодування проти мовного закону.

Джерело: УНІАН
Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути