chrome firefox opera safari iexplorer

Українці масово виходять на протести

10 липня 2012 о 12:08

Зприходом літа – традиційного періоду відпусток та затишшя у соціально-політичному житті – кількість протестів в Україні, попри всі очікування, б’є рекорди. Такими є результати моніторингу, який провів Центр дослідження суспільства.

Зокрема, у травні та червні було знову побито абсолютний місячний рекорд кількості протестних подій за весь період моніторингу протестів, репресій та поступок.

Протягом травня на вулицях України відбулася 321 протестна подія, а протягом червня – принаймні 323, також зафіксовано 62 негативні і 28 позитивних реакцій на протести. Останній раз рекордну кількість протестів Центр фіксував у березні 2012 року. (На піку протестів під час підприємницького Майдану у листопаді 2010 року зафіксували лише 292 протестні події).

За результатами моніторингу, на минулому тижні побито абсолютний тижневий рекорд кількості протестних подій за весь період моніторингу. З 30 червня по 6 липня на вулицях України відбулося принаймні 139 протестних подій, зафіксовано 27 негативних та 19 позитивних реакцій на протести. Таким чином, у середньому минулого тижня дослідники фіксували майже 20 протестних подій щодня. Для порівняння: середня щоденна кількість подій в 2011 році склала лише близько шести.

«Дві третини акцій (93 протестних події), які мали місце минулого тижня, стосувалися «мовного питання». Найчастіше за мову люди виходили протестувати у Львівській (16 подій), Івано-Франківській (9), Харківській (6), Рівненській (6), Закарпатській (5) областях та у м. Києві (9 подій)», – йдеться у повідомленні центру.

Моніторинг протестів, репресій і поступок проводиться Центром дослідження суспільства з кінця вересня 2009 року.

Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути