chrome firefox opera safari iexplorer

Українці почали більше подорожувати

18 липня 2012 о 12:26

Туроператори, оцінюючи підсумки минулого півріччя, відзначають, що потік українських туристів в зарубіжні країни збільшився приблизно на 10%.

Про це пише газета «Экономические известия».

Як і раніше, левова частка відпускників віддає перевагу пляжний відпочинок за системою «все включено».

Але поступово розвивається нова тенденція: все більше наших співвітчизників прагнуть оптимізувати свої витрати і подивитися світ.

Тому зростає популярність турів вихідного дня та автобусних маршрутів по Європі.

За словами генерального директора туристичної компанії «Бі Муві» Валентини Кущовий, багато наших співвітчизників вже переситилися бездумним пляжним відпочинком по системі «все включено» і вважають за краще подивитися світ.

Тим паче, що зробити це можна відносно дешево, якщо пересуватися на автобусі.

До речі, деякі маршрути складені таким чином, що у мандрівників є можливість кілька днів побути у моря (наприклад, в Італії).

"Рейтинг напрямків у літньому сезоні 2012 такий: Таїланд, Емірати, Крим, Туреччина, Грузія — це з класики останніх років. На ці країни припадає 65% продажу. З більш дорогих напрямків українці вибирають Іспанію, Італію, Францію, Португалію, Мексику (20 %) «, — повідомила заступник директора з туризму компанії» Пан Укрейн "Ольга Юденко.

У сегменті екзотики, за її словами, лідирують Мальдіви, Маврикій, Балі, В'єтнам і Шрі-Ланка (15%).

За її словами Юденко, мінімальна сума, яку готові витратити наші співвітчизники в цьому році на літній відпочинок, — 550 євро.

Цих грошей вистачить, наприклад, на тижневий тур на двох до Болгарії з перельотом і дворазовим харчуванням.

Однак Валентина Кустова додала, що продажі по цій країні, куди їдуть не особливо заможні туристи, трохи просіли з вини приймаючої сторони.

Причина в тому, що був введений консульський збір у 22 євро, тобто з урахуванням вартості візи в'їзд до Болгарії коштує 57 євро. На думку експерта, це невиправдано дорого.

Ще одна свіжа тенденція — зміна цінової політики турецьких готельєрів.

Якщо раніше найбільш дешевими курортами вважалися анталійскі, розташовані на Середземному морі, то тепер вони стали приблизно на 30% дорожче, ніж міста на Егейському узбережжі, які завжди були більш престижними і менш доступними за вартістю.

Незважаючи на неспокійну політичну ситуацію в Єгипті і на те, що літо там не вважається високим сезоном, українці не ігнорують цю країну.

«Ми відзначаємо високий попит на тури до Єгипту, так, за два тижні до вильоту купити тур вже неможливо. До осені традиційно попит на Єгипет зростає, і ми запланували збільшення числа рейсів. При цьому ми сподіваємося, що в 2013 році туристичні обсяги на єгипетському напрямку повернуться до докризових», — говорить Аркадій Маслов, комерційний директор Tez Tour в Україну, додаючи, що нині перебування в курортних зонах Шарм-еш-Шейха, Хургади і дрругіх безпечно.

Кустова зазначає, що багато клієнтів її компанії, вибираючи місце для відпочинку, орієнтуються, насамперед, на свій гаманець.

Так, деякі ризикують навіть відправитися в дуже спекотні, але недорогі нині ОАЕ.

Йосиф Андрик, директор Tez Tour в Україну, каже, що у них активно купують тури в Хорватію і Чорногорію, що зумовлено скасуванням візового режиму і наявністю чартерних рейсів в ці країни, які здійснюються не тільки з Києва, а й з Дніпропетровська, Харкова, Донецька та Одеси.

Все більше уваги відпочиваючі приділяють Греції, оскільки готельєри охопленої кризою країни змушені робити безпрецедентні знижки, що досягають 20%.

Якщо в 2011 році тижневе проживання двох осіб з дворазовим харчуванням і перельотом в тризірковому готелі на Родосі коштувало 1000 євро, то в цьому відпочити можна за 800 євро. У п'яти зірках ціна з 1800 євро впала до 1500 євро.

Зустрічаються і гарячі тури по 300 євро на людину.

Ще більше порадують пропозиції в вересні-жовтні. В оксамитовому сезоні ціни знизяться на 10-15%.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути