chrome firefox opera safari iexplorer

Українцям стало важче отримати закордонний паспорт

31 липня 2012 о 09:19

Щоб отримати бажаний паспорт, людям доводиться займати чергу з ночі і спати у власних автомобілях, чекаючи відкриття центру, повідомляє «Комсомольская правда в Україні».

Так, контент-менеджер Владислав, якому закордонний паспорт потрібен вкрай терміново, приїхав до центру з наметом! У потрібному місці він був уже в 4.30 ранку, першим записався на прийом, встановив під парканом свій намет і благополучно проспав у ньому до відкриття (9.00).

Усередині людей також чекає кілька черг. Спочатку — черга для реєстрації. Потім — для подачі ксерокопії паспорта та ідентифікаційного коду (зробити копії можна тут же — по 60 копійок за лист). І фініш — черга, щоб сфотографуватися і розписатися. — Господи, як все це радянські часи нагадує, — поділилася жінка в черзі. — Ніби не паспорт хочу зробити, а дефіцитну ковбасу купити! У Міжрегіональному центрі про проблему черг знають і вирішити її намагаються: — У день ми приймаємо по 100-150 осіб, 20 з яких проходять через онлайн-реєстрацію.

Роботою співробітники завалені з самого ранку, і рук просто не вистачає, — кажуть у центрі. — Ми вже думаємо про те, щоб розширити штат. Адже тоді зможемо обслуговувати ще більше людей. До речі, в центрі також порадили не чекати пори відпусток, щоб робити закордонний паспорт. Найпростіше подати документи восени і ранньою весною — тоді вистоювати кілометрові черги не доведеться.

Джерело: Уніан
Розділи: Туристичні новини

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути