chrome firefox opera safari iexplorer

В Івано-Франківську реалізують спільні українсько-польські культурні проекти

09 липня 2012 о 15:00

Заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко повідомив, що найближчим часом Україна та Польща реалізовуватимуть в Івано-Франківський області три спільні проекти. 

Про це він сказав, перебуваючи на чолі української парламентської делегації, що бере участь у засіданні  комісії Парламентської Асамблеї України і Республіки Польща в місті Яремча Івано-Франківської області.

Протягом роботи Асамблеї учасники засідання обговорили українсько-польські проекти, які планується реалізовувати за кошти Євросоюзу, Польщі та України.

Зокрема, мова йшла про будівництво міжнародного центру зустрічі української та польської студентської молоді, відновлення обсерваторії на горі Піп Іван та будівництво етнографічного стаціонару імені Станіслава Вінценза.

За словами Миколи Томенка, сьогоднішні відносини між Україною та Польщею не обмежуються лише деклараціями.

«Вони мають на меті будівництво взаємовигідних об´єктів», — сказав він.

М.Томенко додав, що члени комісії Парламентської Асамблеї спільно з представниками місцевої влади протягом двох днів оглянуть місця майбутнього будівництва, ознайомляться з проектами та обговорять реальні механізми їх реалізації.

Зі сторони Польщі участь в роботі комісії беруть віце-маршалки Сейму Республіки Польща Чезари Грабарчик (співголова Асамблеї) та Марек Кухчінський.

За інформацією прес-служби політика

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути