chrome firefox opera safari iexplorer

В Києві знищили ще один музей?

26 липня 2012 о 12:10

Замість розширення діяльності «Метро-музею» влада взагалі, здається, вирішила його знищити.

Так голова комісії Київради з питань культури та туризму, член Громадської гуманітарної ради Києва Олександр Бригинець прокоментував зникнення репродукцій «Метро-музею».

«Сьогодні, йдучи на роботу, на ескалаторах між станцією метро «Майдан Незалежності» та «Хрещатик» і на виході з метро «Хрещатик» я виявив лише один постер «Метро-музею». В той час, як раніше зображення картин розміщувались десятками. Приміром, на виході з метро на Майдан Незалежності кілька днів тому я нарахував понад 100 репродукцій «Метро-музею», — розповів О. Бригинець.

Депутат стурбований, що, можливо, його критика на Громадській раді та пропозиція демонструвати в «Метро-музеї» на сіті-лайтах ілюстрації картин не лише одного художника, а й інших (передусім розмістити роботи М. Приймаченко і Т. Шевченко) призвела взагалі до знищення музею.

Тому, виявивши зникнення постерів на ескалаторах, якими користується чи не найбільша кількість киян, депутат звернувся до керівництва Київського метрополітену і голови КМДА О. Попова з проханням докласти зусиль для того, щоб «Метро-музей» існував та міг демонструвати картини найвідоміших і найуспішніших художників. А враховуючи те, що наближається 200-річчя Т. Шевченка надати перевагу творам видатного генія Тараса Шевченка.

Нагадаємо, на засіданні Громадської гуманітарної ради Києва 19 липня 2012 року під час обговорення питання щодо затвердження заходів із підготовки та відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка О. Бригинець виступив з пропозицією виставки картини Тараса Шевченка в «Метро-музеї» на станціях метро вздовж ескалаторів.