chrome firefox opera safari iexplorer

В Національному заповіднику планують будівництво? (ФОТО)

26 липня 2012 о 12:20

В урочищі «Теремки», яке входить до складу Національного природного парку «Голосіївський», ймовірніше за все готується будівництво: вантажівки завозять купи битого асфальту в перемішку з автопокришками на ділянці дороги довжиною приблизно 60 м, вже є випадки підрізання дерев.

Про це депутата Київради (БЮТ-Батьківщина), голову комісії з питань культури та туризму Олександра Бригинця повідомили активісти екологічного руху Києва.

«Як мені повідомили, ще донедавна тут була чудова і досить чиста лісова дорога (на межі із с. Новосілки, зі сторони Інституту садівництва). Кілька днів тому сюди почали заводити будівельне сміття, яке, як правило, використовують для вирівнювання території перед початком нового будівництва. Такі випадки в Києві бачили не раз: спочатку з’являється будівельний мотлох, потім бульдозери, а за ними будівельні крани», — зазначив О. Бригинець.

Депутат зауважив, що ні КМДА, ні Мінекології не виявляють принциповості в захисті екології столиці. Але в даному випадку йдеться не про якийсь безіменний сквер, чи дерево, а йдеться про заповідник зі статусом національний.

«На жаль, чиновники від екології більше займаються відмиванням грошей та особистим піаром, ніж турботою про громадян», — заявив О. Бригинець.

Депутат звернувся до екологічної прокуратури та прокуратури м. Києва зі скаргою на бездіяльність КМДА і Міністерства екології та природних ресурсів.

Розділи: Суспільство