chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні пройде фестиваль «Конотопська битва-2012»

13 липня 2012 о 12:42

Цими вихідними в селі Шаповалівка Конотопського району Сумської області відбудеться культурно-мистецький фестиваль «Конотопська битва-2012». Свої намети в таборі учасники розгорнуть уже сьогодні. Про це УНН повідомили у прес-службі ВО «Свобода».

Захід збере до гурту всіх, кому небайдужа історія рідного краю та його майбутнє. Основою його народження стала феєрична й легендарна Конотопська перемога 1659 року під проводом Івана Виговського, яка і дотепер переможним дзвоном відлунює в пам'яті нащадків.

Фестиваль проводиться на 353-ю річницю переможної для українського народу Конотопської битви. До участі запрошені народні артисти України Анатолій Паламаренко, Тарас Силенко, Тарас Компаніченко, Павло Мрижук, Володимир Вермінський, Світлана Миргород, Сергій Василюк, Остап Гавриш і знані місцеві виконавці та колективи.

У програмі заходу заплановані: покладання квітів до кургану Козацької слави в селі Соснівка, молебень за загиблими, виступ кінно-спортивного театру «Українські козаки», майстер-клас із бойових мистецтв, традиційна українська ярмарка (буде представлена українська вишивка з усіх регіонів України), святковий феєрверк.

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути