chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні стартував пробний сільськогосподарський перепис

03 липня 2012 о 10:34

В Україні з 1 по 25 липня 2012 року на виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 5 жовтня 2011 року № 944-р у Баштанському районі Миколаївської області проходить пробний сільськогосподарський перепис, передаєУНН.

Пробний  перепис є одним з основних підготовчих етапів до проведення Першого всеукраїнського загального сільськогосподарського перепису 2014 року.

Метою його проведення є відпрацювання всіх методологічних та організаційних заходів, проекту програми та інструментарію загального сільськогосподарського перепису, а також технології автоматизованого оброблення отриманих матеріалів.

Відповідно до основних організаційно-методологічних положень пробний перепис має відбуватись на території адміністративно-територіальної одиниці, яка за структурою сільськогосподарських товаровиробників наближена до структури по країні в цілому. Баштанський район є одним із таких, що відповідають цим критеріям.

Основними завданнями пробного перепису є:
— визначення оптимальної дати та тривалості проведення загального сільськогосподарського перепису;
— відпрацювання методів збирання відомостей (опитування, самозаповнення анкет, вибіркові методи тощо);
— визначення основних напрямів та способів інформування населення щодо проведення загального сільськогосподарського перепису;
— відпрацювання заходів забезпечення конфіденційності отриманих відомостей;
— вивчення можливості використання адміністративних джерел інформації;
— перевірка методів та  порядку залучення тимчасового переписного персоналу, оплати його праці, визначення оптимальних норм навантаження тощо;
— перевірка технології оброблення матеріалів загального сільськогосподарського перепису.

Пробним переписом у Баштанському районі буде охоплено 512 сільськогосподарських підприємств, фермерських господарств та фізичних осіб-підприємців, 13,3 тис. домогосподарств у м. Баштанка та сільських населених пунктах району, а також понад 5,5 тис. домогосподарств, члени яких мають земельні ділянки для колективного або індивідуального садівництва та городництва.

Для проведення опитування залучено 185 осіб тимчасового переписного персоналу, які пройшли відповідне навчання та склали іспит.

Проведення пробного сільськогосподарського перепису надасть можливість отримати дані щодо витрат часу, фінансових і матеріальних ресурсів для вибору найбільш економічно обґрунтованого та раціонального варіанту проведення загального сільськогосподарського перепису.

Розділи: Суспільство