chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні відкрилася масштабна художня виставка, присвячена Євро-2012

23 липня 2012 о 16:00

«Життя після Євро» – під такою назвою у Донецьку відкрилася художня виставка. Експозиція складається із творів півсотні авторів із різних міст України. Це інсталяції, картини, колажі, фотографії і мультфільми. На виставці представлено чимало робіт на футбольну тематику. 

Виставку розташували на четвертому та п’ятому поверхах торговельного центру «Юзівський». Тут ще ніколи не проходило нічого подібного – місце нагадує ринок у приміщенні. Проте експозиція таки вписалася в інтер’єр. Два поверхи різних за жанрами робіт оформляли самі автори. Багато картин та фотографій наклеєні на шматки прозорого поліетилену, що звисають зі стелі.

«Тут близько 50 авторів. Серед них є Одеса, Кременчук, Харків та Барселона. Ми шукаємо арт-майданчики у Донецьку і будемо створювати арт-об’єкти у центрі міста. Хочемо показати, що Донецьк насправді є культурним містом», – переконує один з митців та організатор Антоніо Шевченко.

Митців хвилює інтернет-залежність 

Донецька анімаційна студія «Тунгуру» представила на виставці шість мультфільмів про збірні різних країн, які виступали на Євро-2012. Окрім світлин вболівальників, картин із зображенням «Донбас Арени» та інших футбольних тем, лейтмотивом виставки стала інтернет-залежність. У багатьох роботах можна побачити занепокоєння молодих авторів тим, що у майбутньому люди будуть не лише спілкуватися у мережі, а стануть повністю залежними від віртуальної реальності.

Відвідувачка Анастасія Куприяненко розповіла Радіо Свобода, що її виставка вразила.

«Дуже багато красивих робіт, вони настільки яскраві та незвичні, – говорить відвідувачка. – Є навіть з якихось незвичних матеріалів, з таких, що я навіть не могла уявити, що можна зробити щось цікаве. Банки є, є хліб. Але є такі картини, вони темні, похмурі, напевно, людині було не дуже добре на душі».

Всі роботи, які експонуються, можна купити. Гроші, виручені за це, підуть на благодійність, запевняють організатори експозиції. Виставка триватиме упродовж місяця.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути