chrome firefox opera safari iexplorer

В Україну знову їде російський патріарх

18 липня 2012 о 12:28

Патріарх Московський і всієї Русі Кирил відвідає Київ 26-28 липня для участі в заходах зі святкування Дня Хрещення Русі.

Про це на брифінгу повідомив прес-секретар предстоятеля Української православної церкви (Московського патріархату) Георгій Коваленко.

«Візит Патріарха почнеться 26 липня й завершиться 28 липня», — сказав він, повідомляють «Українські новини».

За словами предстоятеля, програма візиту передбачає участь Кирила 26-27 липня в засіданні Священного Синоду Російської православної церкви, а також у молебні на Володимирській гірці й святкових заходах з нагоди 20-річчя предстоятельства митрополита УПЦ (МП) Володимира.

28 липня заплановано за участю Кирила й Володимира божественну літургію на площі перед Успенським собором з нагоди Дня Хрещення Русі.

Прес-служба УПЦ МП анонсує, що 27-28 липня відбудуться урочистості з нагоди 20-річчя предстоятельського служіння Блаженнішого Митрополита Володимира.

Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути