chrome firefox opera safari iexplorer

Відтепер українці зможуть поїхати в Грецію без шенгенської візи

19 липня 2012 о 11:35

Тепер українці можуть абсолютно вільно вирушати до Греції без Шенгенської візи на цілих 15 днів

За словами грецького консула в Москві, російські туристи, які прибули на поромах з Туреччини на грецькі острови Родос, Кос, Хіос, Самос і Лесбос, отримають можливість оформити шенгенську візу після прибуття в морський порт цих островів.

«Росіянам буде прямо в порту видаватися одноразова шенгенська віза строком 15 днів, і протягом цього часу вони зможуть подорожувати по всій Греції. Вартість візи становить 35 євро », — говорить Іоанніс Плотас.

При цьому, додав генконсул, нововведення торкнеться громадян будь-якої країни, що відпочивають у Туреччині.

Туроператори, що працюють на турецькому та грецькою напрямках, здивувалися такій заяві Плотаса. Адже завдяки тому, що Греція входить в Шенгенську зону, російські та українські туристи з її території зможуть відправитися подорожувати по всьому 26 державам, що входять до Шенгену, — це 22 країн ЄС (за винятком Болгарії, Румунії, Великобританії та Ірландії), а також Швейцарія , Ісландія, Норвегія і Ліхтенштейн.

«На Родос і Кос безпосередньо літають літаки з Нідерландів, Німеччини, Франції та інших країн. Виходить що ви, отримавши шенгенську візу на 15 днів, купуєте квиток на будь-який з них, і летите. Вам навіть не треба добиратися, наприклад, до материка, щоб відлітати з Афін », — сказав порталу EUROMAG гендиректор туроператора« Музенідіс Тревел »Олександр Цандекіді.

Греція — єдина країна Шенгенської зони (за винятком Ісландії), яка не має спільних сухопутних кордонів з іншими членами Шенгену. Тому перебратися в інші держави по суші не вийде, доведеться використовувати або літак, або парою (до Італії).

Експерт упевнений, що такий лазівкою туристи обов'язково скористаються, правда через відсутність сухопутних кордонів з іншими країнами Шенгена, цей шлях до Європи буде значно дорожче. «Звичайно, летіти прямо з Москви до Берліна дешевше, ніж спочатку летіти до Туреччини, звідти на поромі на Родос або Кос, а вже потім — в інші країни Європи», — пояснив Цандекіді.

Інший експерт сумнівається в тому, що грекам дозволили ставити шенгенські візи іноземцям на своїй території.

«Бланки самих віз відправляються тільки в закордонні консульства, на грецькій території їх просто не може бути. Шенгенські візи ставляться тільки за межами Шенгену, після того, як людину перевірять на платоспроможність і т.д. Тому я сильно сумніваюся, що грекам дозволили ставити шенгенські візи при в'їзді в країну. Може бути свої, національні візи, вони можуть поставити, але така віза не дає право подорожі по Шенгенській зоні ».

Джерело: ThePlanet
Розділи: Туристичні новини